subota, 19. svibnja 2018.

Revolucionaran mladi britanski kraljevski par koji će pokušati promijeniti društvene konstrukcije, ali nipošto i samu tradiciju u Kraljevskoj obitelji

Što kaže ASTROLOGIJA - drevna disciplina koja proučava utjecaj planeta i zvijezda na sva bića, stvari i pojave o datumu najočekivanijeg britanskog i svjetskog kraljevskog vjenčanja ove godine?




Odabir datuma jedan je od prvih dijelova planiranja svakog vjenčanja, a posebice ovog današnjeg, između kraljevića od Walesa, princa Harryja (pravim imenom Njegova kraljevska Visost Princ Henry Charles Albert David od Walesa) i američke humanitarke, aktivistice i bivše glumice Rachel Meghan Markle.

Britanski kraljevski dvor ovaj put nije odlučio sukladno tradiciji, pa je vjenčanje priredio za vikend, tj. danas u dan pod vladavinom planeta Saturn, Subota, 19. Svibnja 2018. godine s početkom u 12 sati BST, a ne radnim danom, kako je do sada tradicija nalagala.

Kako stvari stoje, onaj tko je u konačnici rekao posljednju riječ za vrijeme odabira vjenčanja, očito je slušao Astrologe, obzirom da je odabrano poprilično idealno vrijeme i idealan dan, jer ne samo da mladenci jedan drugome pašu po mnogim osnovama, a sukladno datumima njihova rođenja i njihovim usporednim Natalnim horoskopskim kartama, nego su danas, na dan vjenčanja Princa Harryja i Rachel Meghan Markle čak tri planeta u retrogradnom stanju, a nijedan od njih nije - Merkur, što je dobro. 

Dakako, riječ je o velikom debeljku Zodijaka, planetu Jupiter, o velikom Egzekutoru sudbine, učitelju Karme i gospodaru vremena, planetu Saturn i o gospodaru Pakla i Mistike, planetu Pluton koji definitivno neće prouzročiti mnogo problema što se opstojnosti njihova braka tiče, ali bi im mogli ozbiljno naštetiti što se tiče njihova opstanka na britanskom Kraljevskom dvoru. Čak štoviše, ovo Kraljevsko vjenčanje ima i oznake povezane s plodnošću, a pritom mislim na njihovu djecu.


Natalna karta Kraljevskog vjenčanja

Njegova kraljevska Visost, Princ Henry Charles Albert David od Walesa je rođen u Londonu (Ujedinjeno Kraljevstvo Velike Britanije i Sjeverne Irske15. Rujna 1984. godine u 16.20 sati u Astrološkom znaku Djevica s Ascedentom u Jarcu i Mjesecom u Biku, dok je Rachel Meghan Markle rođena 4. Kolovoza 1981. godine u 4.46 minuta u Canoga Park, nedaleko Los Aangelesa (Sjedinjene Američke Države) u Astrološkom znaku Lav s Ascedentom u Raku i s Mjesecom u Vagi.

Rachel Meghan Markle je, dakle, Lavica, što ukazuje na to kako je ona stvorena da bude pod kraljevskim reflektorom, jer Vatreni znak Lav gotovo i živi zbog toga da mu se drugi dive te ima strastvenu i velikodušnu osobnost da to i postigne, a Rachel Meghan Markle je za života to i pokazala, obzirom da je bila zapažena glumica u SAD-u.

Princ Harry je, s druge srane, rođen pod Zemljanim znakom Djevica, a muške Djevice su tipično jake i praktične, što ukazuje na to kako Captain Wales (Harryjev vojnički nadimak, op.a.) definitivno ne bi izabrao Rachel Meghan Markle, da to nije po njegovom osobnom shvaćanju imalo savršenog smisla. Druga je stvar da li na taj brak isto gledaju baš svi u Kraljevskoj obitelji, a što će vrijeme sigurno pokazati.

Astrološki znakovi Djevica i Lav se poprilično razlikuju, ali u ovom odnosu je to jako dobra stvar, jer se baš te suprotnosti u slučaju Harryja i Meghan privlače. Ona je definitivno sposobna dodati malo više scenskog u Harryjev nastup ka javnosti, taman toliko koliko to jednom od nasljednika britanskog Kraljevskog prijestolja i treba.

Naravno, to ne znači da će njihov brak biti u svemu savršen, jer dok Lav voli biti u središtu pozornosti, Djevica preferira zauzimanje stražnjeg sjedala kad god je to u biti moguće, međutim impulzivan pristup životu od strane Rachel Meghan Markle će biti itekako od koristi Harryjevoj praktičnosti i obrnuto.



Aktualni današnji datum Kraljevskog vjenčanja očito je pomno odabran i već sam gore napomenuo da je očito zadnju riječ u odluci dana i sata vjenčanja imao, a tko drugi nego - Astrolog. Koji? To trebate pitati britansku Kraljevsku obitelj, jer moja malenkost, iako se godinama bavi Astrološkim analizama članova britanske Kraljevske obitelji, još uvijek nije saznao ime i prezime tog Astrologa, kao uostalom niti itko u svijetu 😉

Dakle, datum samog vjenčanja znači da će brak Princa Harryja i Meghan biti obilježen Astrološkim znakom Bik kojim vlada Boginja ljubavi, ljepote, umjetnosti i novca, planet Venera, a to je osobito važna naznaka za njihov ljubavno-seksualni život u braku.

Astrološki znak Bik je logičan, uporan u namjerama i usporen, a to daje braku Harryja i Meghan snažan i čvrst temelj, dakle temelj koji se može nastaviti izgrađivati u vremenu koje je pred njima. Kako Astrološki znak Bik označava i užitke, ne treba uopće dvojiti u to da će Meghan i Prince Harry nastaviti činiti sve što mogu za unapređenje svog odnosa i braka.

Naravno da je jedna od odlika Bika i - tvrdoglavost, iz čega proizlazi da se Prince Harry i Meghan ponekad mogu naći na suprostavljenim stranama spektra te da u određenom trenutku svatko od njih ne želi promijeniti svoje misli, uzrokujući time da i doslovce zaglave u odnosima, ali je to kratkog vijeka trajanja, jer čak i kroz takve razlike među njima, znak Bik koji ravna njihovim brakom im obećava opstojnost i trajnost njihova braka u budućnosti, bez obzira koliko će se njihov način djelovanja i rada sukobljavati s tradicionalnim načinom djelovanja i rada samog britanskog Dvora i Kraljevske obitelji.

Zanimljivo je i to da se ljubav između Princa Harryja i Meghan definitivno trebala dogoditi, jer je tako zapisano u zvijezdama, a to je potvrdila i bivša Astrologinja Harryijeve majke, pokojne Lady Diane Spencer, takozvane princeze srca, inače rođene u Astrološkom znaku Rak. To što se svadba Princa Harryja i Meghan događa 19. Svibnja u Kapelici Sv. Jurja u dvorcu Windsor kad su tri planeta retrogradna, je upravo dodatna Astrološka potvrda da je njihova ljubav zaista i zapisana u zvijezdama.



Za one koji ne znaju što u Astrologiji znači retrogradni planet, pojasnit ću kako Retrogradno kretanje planeta znači da određena planeta ima prividno kretanje unatrag, tj. gledano sa Zemlje, čini nam se da se planet kreće unatrag. Retrogradni planeti utječu na strukturu svijesti i odnos sa životom. One znaju blokirati Čakre, a potom stvaraju neravnotežu i nemogućnot kontrole osjećaja. Primjerice, Vedski Astrolozi su davno objavili kako su Retrogradni planeti jaki. Kvaliteta planeta se mijenja kad se oni gibaju retrogradno. Stoga, pitanje je koliko će Harry i Meghan znati kontrolirati svoju energiju u braku kroz odnose s Kraljevskom obitelji. Sukladno tome, oni bi se, kako vrijeme bude prolazilo, mogli ponašati različito nego to tradicija Kraljevskog dvora nalaže, pa sve to može vrlo lako rezultirati naglašavanjem njihovih kvaliteta ili pak odbijanjem njihovih pozitivnih kvaliteta i zloupotrebljavanjem njihovih moći. Retrigradne planete u tranzitu utječu na sve, bez obzira na to immo li ih u Natalnoj karti ili ne.

Na današnji dan Kraljevskog vjenčanja, retrogradni hod Nebom imaju planeti Jupiter, Saturn i Pluton.

Jupiter je planet koji i kad je retrogradan, uz komplikacije donosi i sreću, tako da njegova retrogradnost nema izražena isključivo negativna djelovanja. Jupiterova retrogradnost u ovom slučaju nagovješava da će ovaj Kraljevski brak biti protkan učestalim budućim putovanjima na daleka i egzotična mjesta, a Princ Harry i Meghan su to već pokazali prilikom tajnih boravaka u egzotičnoj Bocvani, u Africi, prije nego su obznanili Britancima i svijetu svoju vezu. No, kako je Jupiter u Natalnoj karti Meghan u izazovnom aspektu kvadrata s Marsom u 12. polju njena horoskopa, to njoj može donijeti stanovite neprijatnosti, kako na putovanjima tako i u odnosima s ostalim članovima britanske Kraljevske obitelji, te se treba čuvati uniformiranih osoba te onih koji bezpoštedno rade za Krunu, zatim od kradljivaca, lopova i uopće osoba koji joj mogu nauditi na bilo koji način, no, Meghan kao Harryjeva supruga će biti stalno pod budnim okom jedne od najjačih i najboljih obavještajnih agentura svijeta, a to je svakako British Intelligence Service, tako da se oko toga ona ne treba pretjerano zabrinjavati dok god je pripadnica Kraljevske obitelji.

Jupiterova rerogradnost u Astrološkom znaku Škorpion kod Harryja i Meghan može polučiti to da se oni osijećaju kao da im se stvari usporavaju, što znači da će ovo vjenčanje biti vrhunac njihova odnosa tj. onoga što su do sad radili cijelo vrijeme zajedno, a to upućuje na zaključak da će njih dvoje biti zajedno dok ih smrt ne rastavi. Drugim riječima, njihov brak će definitivno trajati, jer kod Harryja i Meghan nastupa vrijeme osobnog rasta, ponovno dajući ovom braku čvrst temelj opstanka, jer su njih dvoje blisko povezani s vlastitim potrebama koje od danas na dalje imaju kao skladan par.

Retrogradni Saturn će Meghan i Harryja u njihovu braku često vraćati na staro, u prošlost, te će oni tako propitkivati detalje oko onoga što se je moglo i trebalo dogoditi, a nije se dogodilo. Kako oboje njih imaju israživački duh, njih će kraljevska tradicija, s jedne strane gledano, definitivno privlačiti, ali, s druge strane, itekako je moguće je da će im teško padati držati se regula koje britanska Kraljevska obitelj ima i koje provodi. Retrogradni Saturn u njihovom horoskopu vjenčanja će definitivno imati učinke na njih ponaosob, ali i na njihov brak, poput mijenjanja perspektiva ili čak i emocija. U ovom slučaju, Saturnova retrogradnost će u mnogo čemu preusmjeriti Harryjeve i Meghanine ciljeve i odnose spram drugih. Saturn je planet koncentracije, trajnosti, opipljivih nagrada, upornosti, ambicije i produktivnosti te taj Veliki učitelj Karme i gospodar Vremena princu Harryju i Meghan donosi zrelost, ali i teške promjene te ih uči vrijednošću strpljenja i žrtve, a Rachel Meghan Markle je već žrtvovala nekoliko svari u ime kraljevske ljubavi, primjerice njen dosadašnji način odijevanja te svoju aktivnost u društvenim medijima, na blogu i sl.



Znam da mnogi, čim čuju riječ retrogradan, odmah sumnjičavo gledaju na stvari, ali definitivno retrogrdni Saturn nije retrogradni Merkur. Primjerice, Merkur kad je retrogradan, on dovodi do mnogih takozvanih komunikacijskih kvarova te bi, da je danas retrogradan, definitivno polučio loše buduće odnose u komunikacijama dvojice supružnika. Ipak, planet Merkur je na današnji dan Kraljevskog vjenčanja poprilično i oštećen od aspekta opozicije s Jupiterom u horoskopu i kao takav može doprinijeti velikom nerazumijevanju s vodećim članovima britanske Kraljevske obitelji. 
Obzirom da se ova opozicija događa u 3. i 9. polju horoskopa, nije isključeno da će se Harry i Meghan u jednom trenutku čak i odvojiti od Krune (Jupiter je u Astrologiji uvijek Kruna, op.a.) te možda živjeti u inozemstvu (deveto polje Horoskopa je, izmeu ostalog i inozemstvo, op.a.).

Retrogradni Saturn u svojem sjedištu, u znaku Jarac zapravo je poprilično je naporan. Saturn je planet ograničenja i praktičnosti i iako to uopće nije zabavno, ovo aktualno planetarno poravnanje daje Meghan i princu Harryju priliku da iskazuju međusobnu dobru Karmu tijekom svog braka i odnosa. Tijekom Saturnove retrogradnosti, često smo prisiljeni uzeti njegovu poslovičnu sporost te tako obratiti pozornost na strpljivost i upornost u izgradnji odnosa s voljenom osobom, a što definitivno čeka Meghan i Harryja. U kombinaciji s datumom vjenčanja u Astrološkom znaku Bik, ovakav retrogradni Saturn imat će nevjerojatno snažan temelj na njihovoj dobroj prosudbi i istinskoj ljubavi koja ih čeka.

Što se tiče retrogradnog Plutona u Astrološkom znaku Jarac, riječ je o vremenu razmišljanja i preobrazbe, tako da ništa ne vrišti preobrazbom doli ulazak nove mlade u Kraljevsku obitelj i njeno dobijanje kraljevskog naslova kao rastavljene Amerikanke. Plutonova retrogradnost će pomoći novom kraljevskom paru glede razmišljanja o svom novom odnosu nakon što se ceremonija samog vjenčanja danas održi. Ipak, Plutonova opozicija s Mjesecom može ukazivati i na to da Meghan zbog svog ponašanja nikad neće dobiti podršku britanskog naroda kao Harryjeva majka, pokojna princeza Diana. Također, Meghan bi se trebala čuvati i moćnih žena kojima su važni tradicija i opstojnost Kraljevske obitelji kao takve.

Retrogradni Pluton ukazuje na ono duboko skriveno i divlje u dušama onih u čijem se horoskopu vjenčanja našlo ovo nebesko tijelo. Bog pakla i mistike - Pluton je dugo retrogradan i njemu je ovo stanje sasvim prirodno i srodno te se on povezuje s trenucima iz davne prošlosti, najčešće s mračnim i bolnim trenucima, a takvih trenutaka su imali i princ Harry i Meghan, a poglavito Harry kad je kao mali ostao bez svoje majke, zajedno s svojim strijim bratom, princom Williamom. Mračnih životnih trenutaka imala je i Meghan kad su se u njenoj šestoj godini života njeni majka i otac rastavili. 



Kapelica Sv. Jurja

Ovakav retrogradni Pluton, u natalnim horoskopima princa Harryja i Meghan radi jako dobre aspekte s drugim nebeskim tijelima te kao takav donosi ljubav gdje se oni s ovakvim Plutonom u svom međusobnom odnosu povezuju na dubljem i višem nivou, a osim navedenog, retrogradni Pluton na dan vjenčanja Meghan i princa Harryja, sukladnu položajima Plutona u njihovim Natalnim kartama, obojici donosi stjecanje velikog bogatstva i moći.

Nadalje, zvjezdana kraljevska bajka ne završava danas, 19. Svibnja, nego se i nastavlja dalje, jer ona obilježava i veliki planetarni preokret. Boginja ljubavi, ljepote, umjetnosti i novca, planet Venera u dobrom je položaju za ovaj današnji dan. Ona se iz Blizanaca kreće u Astrološki znak Rak, što je znak Zodijaka koji simbolizira obitelj, a to znači da je njena hodnja Nebom iz znaka Blizanci u znak Rak jako dobar znak za parove koji žele imati djecu i stvarati obitelj.

Venerin današnji kratki boravak u Blizancima i današnji njen ulazak u znak Rak donosi više jasnoće o stvarima koje princa Harryja i Meghan čine istinski sretnim osobama. Nakon datiranja, priprema i planiranja ovog vjenčanja, Harry i Meghan konačno danas otkrivaju kako će im njihov brak omogućiti da se povežu na intimnijoj intelektualnoj razini, što ukazuje i na to kako neće dopustiti da njihove emocije i sam brak vode drugi. Umjesto toga, pokazat će da mogu ostati praktični i istovremeno se voljeti i promišljati zajedno svoj život, no pitanje je koliko će oni uspjeti vršiti obveze u Kraljevskoj obitelji koje imaju.



Natalna karta Meghan Markle

Iako sam odnos princa Harryja i Meghan naoko izleda i stabilan i opasan, natalni Mars od Meghan u Astrološkom znaku Rak kao takav ukazuje na snažnu vezu s Harryjem, vezu koja je naoko neupadljiva, tako da njihova faza medenog mjeseca neće gotovo nikada ni završiti. Iako im je strast eksplozivna, princ Harry, za razliku od Meghan, ima utjecaj na nju, jer njegovo Sunce u Djevici, dakako u njenom polju komunikacije potiče na to da govore jedan drugome o eventualnim problemima koje imaju i da, unatoč svemu i dalje zajedno izlaze vani u javnost.

Rachel Meghan Markle u svom natalnom horoskopu ima trans-nepunski patuljasti planet Sednu, u svojoj Natalnoj karti baš u znaku Bik, znaku u kojem se odvija kraljevsko vjenčanje. Sedna inače označava razočaranje ocem, odnosno muškim roditeljem, a upravo ponašanje oca od Meghan ovih dana je mnogo više od medijskih fikcija i objavljivanja.

Sedna se u Natalnoj karti Rachel Meghan Markle nalazi na 11 stupnjeva i 36 minuta Astrološkog znaka Bik, i ona kao takva čini egzaktni aspekt izazovnog kvadrata spram njenog Sunca, a to i upućuje na odnos nje s ocem i s bivšim suprugom, dakle, rječju - razočaranje. No, kako je njezino Natalno Sunce na 12 stupnjeva Lava, Meghan je zato i angažirana da se oženi s kraljevićem od Walesa, obzirom da je Sedna kao takva u njenom horoskopu i povezana s onim što ima kraljevski predznak. Hoće li Meghan zbog Sunca koje u aspektu  kvadrata napada Sednu i zadržati svoju ulogu na britanskom Kraljevskom dvoru i u britanskoj Kraljevskoj obitelji, drugo je pitanje. Osobno ću navsti svoje duboko uvjerenje da će to njoj biti izuzetno teško.

Prince Harry je i svojevrsni izvor iscjeljenja za Meghan. Naime, nije nikakva tajna da je Meghan imala uznemiren obiteljski život, između njezine otuđene polusestre i njezinog oca koji je obio doći na vjenčane zbog zdrastvenih razloga, a nakon njegovih fotografija koje su paparazzi objavili, što je polučilo kod njega veliki stres.



Dvorac Windsor

Iako prince Harry može ublažiti emocionalni stres svoje odabranice Meghan, njegov Mjesec je na njezinom planetoidu Chiron, koji predsavlja postojanu ranu, a ovaj spoj pokazuje da nju Harry u potpunosti prihvaća, pružajući Meghan sigurnost, ljubav i prihvaćanje koje joj je trebalo cijelog života,

Na sam dan vjenčanja, tj. danas, Mjesec je u Astrološkom znaku Rak i to je vrlo ohrabrujuće za svaki brak, pa i ovaj kraljevski, obzirom da je Mjesec u svom sjedištu. Harry i Megghan su u skladu s vlastitim osjećajima, a ovakav Mjesec pokazuje i to da i njhova obitelj, kako kraljevska, Harryijeva, tako o obitelj od Meghan imaju, doduše, samo naznake privrženosti jedna ka drugoj, unatoč Mjesečevoj opoziciji s Bogom Pakla i mistike - Plutonom, a koja itekako ukazuje na sve eventualne problemime koje život nosi.

Opet napominjem da kao i u svakom horoskopu, tako i u horoskopu ovog vjenčanja koje se odvija pod Astrološkom konfiguracijom Zmaj u Astrološkom znaku Bik, će sve to pozitivno utjecati na bračnu vezu između princa Harryja i Meghan koja je i biti će vrlo jaka. Brak započet u Biku promiče sigurnost, ljubav i sreću, a tri planeta - Jupiter, Saturn i Pluton koji su na sam dan braka retrogradni, svojim utjecajima definitivno Meghan i Harryju neće predstavljati nikakve probleme što se same opstojnosti njihove veze i braka tiče.

Iako će princa Harryja i Meghan zbog Saturnova utjecaja kraljevska tradicija privlačiti, definitivno će im teško padati držati se regula koje britanska Kraljevska obitelj ima i koje provodi te njih dvoje neće slijepo slijediti tu tradiciju, jer njihova sama međusobna povezanost, ali i samo nepredvidljivo ponašanje Meghan već donosi veliku različitost u povijesno gledano, doktrinalno tradicionalističku britansku Monarhiju. 




Natalna karta Princa Henryja Charlesa Alberta Davida od Walesa

Harryjeva odabranica Rachel Meghan Markle se već dokazala kao modni renegat, jer je već u nekoliko navrata višestruko prekršila pravila kraljevskog odijevanja. Njihov Astrološki kraljevski svadbeni grafikon bilježi da se ovdje radi o paru sklonom pobunama, jer Uran, planet inovacija i radikalnih promjena je od svega 5 dana prije samog vjenčanja, dakle, u Astrološkom znaku kraljevskog vjenčanja - Biku i to po prvi put od ranih 1940-.ih godina prošlog stoljeća.

Sila koja je povezana s Uranskim utjecajima i dalje će se pojavljivati tijekom cijelog trajanja braka princa Harryija i Meghan, jer ovakav Uran u Biku na sam dan održavanja kraljevskog vjenčanja će ovaj brak obilježiti kao nadasve progresivan, pionirski, individualistički prije svega, a obzirom da je Uran u 9. polju frilozofije, princ Harry i njegova mladenka definitivno stvaraju svoj put i to na svoj osobeni način, a sve to će itekako utjecati na njihove odnose s britanskom Kraljevskom obitelji te će ti odnosi biti svakakvi, ali ne idilični.




Nadalje, princ Harry i Meghan će imati trajni utjecaj na javnost. Njihov Kompozit horoskop pokazuje da oni svoju ljubav i svoje jedinstvo zdušno žele plasirati u svijet, što znači kako njihova sklonost izazivanju spram konvencija, ne samo da će oblikovati privatne živote mnogih, već će stvarati model i za druge. Veličanstveni Saturn u odnosu s Plutonom, točnije, njihov retrogradni hod Nebom označavaju Meghan i Harryja izrazito moćnim mladim parom koji će nastojati promijeniti društvene konstrukcije u Kraljevskoj obitelji i u Ujedinjenom Kraljevstvu Velike Britanije i Sjeverne Irske, ali nikako ne i samu kraljevsku tradiciju, u konačnici.

Kad svemu tome dodamo i utjecaj Urana koji je svojim ulaskom u Astrološki znak Bik samo pet dana prije vjenčanja definitivno obilježio, ne samo ovaj kraljevski brak nego i cijelo razdoblje u kojem živimo, postaje kristalno jasno kako se pred nama nalazi nepredvidljivi kraljevski par, kojem će Uran svojom nepredvidljivošću u sljedećih osam godina štošta donijeti, pa sukladno svemu tome možemo očekivati zaista jedan revolucionarni mladi kraljevski par koji neće dvojiti oko toga da, ako uztreba i potope kraljevski čamac, figurativno rečeno, tj. zaguši konvenciju i promijeni percepciju braka u Kraljevskoj obitelji, ulogu žene u društvu, nacionalnost, ambicije i prava i to na dosad neviđeni način koji na kraju krajeva, vrlo lako može rezultirati i njihovim trajnim odvajanjem od britanske Kraljevske obitelji. Hoće li to tako i biti, vidjet će se vrlo brzo.


ASTROLOG THEO LJUBIC

Nema komentara:

Objavi komentar