četvrtak, 23. lipnja 2016.

BREXIT - Što god Britanci danas odlučili, od eventualnog izlaska UK iz EU ipak neće biti - ništa ili će biti svašta !? Naime, Vlada Ujedinjenog Kraljevstva (po Zakonu EU, op.a.) nije dužna postupati po ovom referendumu, ali će ipak postupati, jer Britanci odlaze!

Britanci danas odlučuju o budućnosti svoje zemlje odgovarajući na referendumsko pitanje: 'Bi li Ujedinjeno Kraljevstvo Velike Britanije i Sjeverne Irske trebalo ostati članicom Europske unije ili napustiti Europsku uniju?' Oko 41 tisuća birališta diljem Ujedinjenog Kraljevstva otvoreno je od ujutro od 7 do 22 sata navečer po mjesnom vremenu, a pravo glasa ima oko 45 milijuna ljudi. Prvi rezultati očekuju se oko ponoći, a službene rezultate će Središnje izborno povjerenstvo objaviti u sutradan ujutro. No, pogledajmo što na sve to ima za reći ASTROLOGIJA - disciplina koja proučava utjecaj nebeskih tijela i Astroloških znakova na sva bića, stvari, pojave, države, gradove i narode na planeti Zemlja.


SOLARNI INGRESS 2016. ZA UJEDINJENO KRALJEVSTVO

Dana 20. ožujka 2016. GODINE u 4:30 UT Sunce je bili u 00 * 00 ' Astrološkog znaka Ovna. Tradicionalna Astrologija tvrdi da Astrološka karta za glavni grad jednog naroda u to vrijeme kad Dnevno Svjetlo Sunce ulazi znak Ovna daje detaljnu sliku o događajima tijekom godine, ili barem dijela godine koja slijedi. 
Na sljedećoj Astrološkoj karti je prikazan Solarni Ingress za London, što predstavlja Ujedinjeno Kraljevstvo Velike Britanije i Sjeverne Irske, a ona vrijedi za cijelu Solarnu godinu, sve do ulaska Sunca u znak Ovan 2017. godine.



Iz Astrološke karte gore možemo vidjeti da će "Crveni Bog rata", planet Mars biti vladar cijele Solarne godine. On je vladar 9. polja te je vidljivo smješten u neposrednoj blizini 10. polja, točnije jako blizu sredine Neba (MC). Općenito govoreći, to sugerira da su glavne teme tijekom ove Solarne godine pitanja koja se tiču ​​sukoba, argumenata i podjela. Primjerice, talijanski Astrolog, matematičar i astronom Guido Bonatti u svojim djelima piše da Mars u 10. polju:
"... Znači ratove i prijepore o stvarima koje ne pripadaju onima koji ih traže, niti se odnose na njih" (BoA p951) *.

U fokusu je britanskog premijera Davida Camerona tijekom nedavnih pregovora s čelnicima unutar Europske unije bila mogućnost referenduma 23. lipnja, što jasno, lako može rezultirati britanskim izlaskom iz EU (tzv "Brexit"),  a gore spomenuti Bonatti je zlokobno jezgrovit glede aktualnosti događaja, te to moramo imati na umu također. Nadalje, Bonatti u svojim djelima navodi i to da planet vladar godine pokazuje stanje cijele nacije, naroda i zapravo se sve vidi u tome. Dakle, Marsov položaj u 9. polju odmah do Medium Coeli (MC) dade naslutiti kako će budućnost britanskog gospodarstva zaokupljati mnoge britanske, ali i svjetske umove. Isto tako, ovaj položaj "Boga rata, crvenog planeta" Mars pokazuje i mogućnost da oba tabora (oni koji su ZA Brexit i oni koji su PROTIV Brexit-a) mogu u svoj plan kampanje gurnuti čak dozu religioznog, ako ne već krajnjeg fanatizma, ali fanatizam je i došao do izražaja prilikom nedavnog ubojstva 41-godišnje britanske laburističke zastupnice u Parlamentu, gđe Jo Cox, koja je zagovarala britanski ostanak u EU, a ubio ju je, točnije, probio nožem i upucao muškarac za kojeg svjedoci ubojstva kažu da je pritom vikao "Prvo Britanija!" u njezinom izbornom okrugu u blizini Leedsa u sjevernoj Engleskoj. Njezino ubojstvo je šokiralo Ujedinjeno Kraljevstvo i svijet, pa je tog dana bila privremeno prekinuta Brexit kampanja u znak poštovanja. Naravno, britanska policija Scotland Yard brzo je u blizini mjesta ubojstva uhitila 52-godišnjeg muškarca, za kojega britanski mediji kažu da je Thomas Mair te je on i dalje u pritvoru gdje ga se ispituje. On još uvijek nije optužen. "Prvo Britanija", krajnje desna nacionalistička skupina, zanijekala je bilo kakvu povezanost s Thomasom Mairom, ali je jedna skupina za građanska prava potvrdila Scotland Yardu kako je Mair ranije bio povezan s jednom neonacističkom organizacijom. No, vratimo se na Astrologiju.
Promatramo li položaj "glasnika Bogova" Merkura koji označava i gospodarstvo, možemo uočiti kako i glede gospodarstva vreba potencijalna opasnost. Merkur je "spaljen" od Sunca i bitno je oslabljen.
Nadalje, brzi pogled na Astrološku kartu Solarnog Ingressa 2016. za Europsku uniju, Astrološku kartu za grad Bruxelles koji predstavlja EU, uočava se da je gotovo idntična Solarnom Ingressu za Ujedinjeno Kraljevstvo. Vodenjak je i ovdje naglašen (3. polje, Merkurovo prirodno polje, op.a.) te brzi pregled otkriva da za razliku od Ujedinjenog Kraljevstva gdje je vladar Mars, vladar za 2016. godinu kod EU je - Mjesec koji u Mundanoj Astrologiji označava ljude, narod te se to može tumačiti i kao prvi znak razdora između EU i Ujedinjenog Kraljevstva. Agresivni Mars, godišnji planet vladar Ujedinjenog Kraljevstva pokušava se otrgnuti od Mjeseca koji predstavlja EU. No, Mjesec je i žena, pa se postavlja pitanje, nije li se to "otrgnuće" već dogodilo? "Otrgnuće", ne iz EU, nego iz života, dakako. Na stranu teorije zavjere, ali za jednu demokraciju kakva vlada u Ujedinjenom Kraljevstvu, nedavno ubojstvo parlamentarne zastupnice Jo Cox je, ako ništa drugo, a ono jako čudno, po mnogima - namješteno ubojstvo. Iskreno, meni se čini da se već unaprijed odlučivalo, jer da tomu nije tako, ne bi Jo Cox bila ubijena. Izgleda da je riječ o namjernom ubojstvu kako bi se progurala ideja da ljudi iz sažaljenja na ubojstvo glasuju za ostanak Ujedinjenog Kraljevstva u EU, no vrijeme će pokazati. Nadalje, ako Ujedinjeno Kraljevstvo ne izađe iz EU, to bi mogao biti znak da bi rezultati mogli biti lažirani ili bude neki problem oko brojanja glasova. Dakle, moguće je da Britanci danas i izglasaju izlaz, ali od izlaza UK iz EU ipak neće biti - ništa ili će biti svašta. Vidjet ćemo (!).

HOROSKOPI UJEDINJENOG KRALJEVSTVA VELIKE BRITANIJE I SJEVERNE IRSKE

Nadalje, preteča svih britanskih horoskopa je horoskop Engleske - krunidba Villiama Osvajača 1066. godine, iako ta horoskopska karta (slika dolje) ima minimalan utjecaj na Škotsku, obzirom kako je krunidba Villiama Osvajača za kralja Engleske bila davno prije nego je zajednica Engleza i Škota uopće i postojala.
25. prosinca 1066. godine je William Osvajač okrunjen za kralja Engleske u Westminsterskoj opatiji. Ovo nije grafikon koji se često koristi za Škotsku, ali je značajan datum u povijesti Britanskog otočja i hirova sudbine.  



Početkom 18. stoljeća na snagu stupa ujedinjenje. Zakon o Uniji ili Akt o Uniji (eng. Acts of Union) je naziv za zakone donesene u engleskom i škotskom Parlamentu kako bi se ozakonili uvjeti iz pregovora predstavnika oba parlamenta koji su dogovoreni 1706. godine o stvaranju zajedničke države. 
Izglasavanjem Akta o Uniji u oba parlamenta, Englesko i Škotsko kraljevstvo, dvije odvojene države, do tada ujedinjene samo u osobi vladara, ujedinile su se u Ujedinjeno Kraljevstvo Velike Britanije 12. svibnja 1707. godine, te taj datum većina svjetskih Astrologa koristi kao Astrološku kartu koja  simbolizira trenutak pridruženja Engleske i Škotske u zajedničko kraljevstvo.
Naime, ranije su Škotska i Engleska stupile u tzv. "personalnu uniju", no bile su zasebne zemlje. Personalna unija je zajednica dviju ili više država koje su vezane samo time što im je ista osoba državni poglavar, i to ne na osnovi ugovora nego prema ustavnim propisima svake od njih. Inače su te države potpuno odvojene, kako s obzirom na njihove unutrašnje tako i vanjske poslove. Prema tome, one su samostalne u pravom smislu riječi, a sama unija nije država.
Nakon toga se stvari mijenjaju i ujedinjenje stupa na snagu. U novoosnovani Parlament Velike Britanije u Londonu, Škotska je poslala 45 zastupnika u Donji dom, koji su se pridružili zastupnicima Donjeg doma engleskog parlamenta kojih je bilo 513. Ukupno je u Donjem domu Parlamenta Velike Britanije bilo 558 zastupnika. Škotska je također poslala i 16 perova* u Dom Lordova koji su se pridružili engleskim perovima kojih je u tom trenutku bilo 168.

Perstvo (eng. Peerage) je sustav plemićkih titula u Ujedinjenom Kraljevstvu. Postoji pet stupnjeva perova: vojvoda, markiz, grof, vikont i barun. Postoje dvije vrste perstva: nasljedno i doživotno perstvo.

Zašto su Engleska i Škotska postale Velika Britanija? Stvar nipošto nije bila zbog nekakve ljubavi, daleko od toga. Škotska je nevoljko ušla u takvu uniju (a i gornje brojke jasno pokazuju tko je dominirao već od prvog dana). Prije svega se ipak radilo o gospodarstvu - Škotska je željela pristup novom britanskom zajedničkom tržištu i unija je bila jedino rješenje. Dakako, od velikih ratova prošlo je već gotovo pola tisućljeća i dvije zemlje su - što je zbog zemljopisa jednostavno bilo neizbježno - sve više i više ovisile jedna o drugoj. 
Nadalje, nemojmo zaboraviti kako je ovo već vrijeme u kojem se Engleska širi diljem svijeta svojim kolonijama, dakle Škotska ulaskom u Britaniju ne dobiva pristup samo engleskom, već i globalnom zajedničkom tržištu. Škotski parlament je prije toga imao grandiozne ideje, željeli su stvoriti rivala engleskoj Istočnoindijskoj kompaniji, ali krajnje neuspješno. 

Škotskom narodu stvaranje Velike Britanije nije bilo drago, ali to je bio kompromis kojeg su teško mogli izbjeći - žrtvovali su svoju drevnu nezavisnost za otvaranje širem svijetu i novim prilikama koje im njihov teritorij više nije mogao pružati.
Engleska je pak bila i više nego zadovoljna, ponajviše iz sigurnosnih razloga jer njeni europski neprijatelji sada više nisu mogli koristiti Škotsku za napade na nju.
U aktu ujedinjenja se ističe kako će postojati "jedno Ujedinjeno Kraljevstvo pod nazivom Velika Britanija".
Dok su Škotska i Britanija još bile u personalnoj uniji kruna je pripadala škotskoj dinastiji Stuart, no, tada se Škotska i Engleska parlamentarno ujedinjuju u Kraljevinu Veliku Britaniju. Prvi, jedini i posljednji Stuart na britanskom prijestolju bila je kraljica Ana, a nakon nje kruna je otišla Hannoverima. Naime, prema ranijem dogovoru kruna nakon ujedinjenja Škotske i Engleske više nije mogla pripadati katolicima.

To je izazvalo brojne pobune, a ustanici - koji su se nazivali Jakobiti (od latinske riječi Jacobus, ime za James, tj. referenca na kralja Jamesa VII) - željeli su na vlast vratiti katoličku krunu. No, unatoč nostalgiji za dinastijom Stuart, koja je i dalje imala iznimnu podršku u Škotskoj, nisu baš svi imali volje za jedan novi rat, koji bi svakako prerastao u veliki, sada već građanski, rat.

Inicijalne tenzije su ipak prevladane, a Velika Britanija od 12. svibnja 1707. godine postaje stvarnost te se već od onda radi na stvaranju tzv. "britanskog identiteta", zajedničke kulture, zajedničke zemlje. Velika Britanija je stvorena ujedinjenjem Engleske i Škotske 1707. godine, dakle, no kasnije se također ujedinjuje i s Kraljevinom Irskom 1801. godine.
Natalna karta Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Irske

Ipak, pet šestina Irske izlazi iz Ujedinjenog Kraljevstva 1922. godine, ali u sastavu ostaje Sjeverna Irska (Northern Ireland ili Ulster) te time i naziv zemlje 7. prosinca 1922. godine postaje Ujedinjeno Kraljevstvo Velike Britanije i Sjeverne Irske (vidi Astrološku kartu dolje, op.a.)



Astrološka karta Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske

Astrološka karta UK ima dva Yoda, dakle može se reći da je to zvijezdu u usponu prikladno nazvana Dijadema, tj. Kruna. Mjesec "sjedi između Castora i Polluxa, dobrog i lošeg blizanca. Je li to dupla sudbina ili su to dvoje Britanije?
Snažan Astrološki znak Rak s Mjesecom u sjedištu koji predstavlja ljude - britanski narod, je vrhunac drugog Yoda (Yod je Astrološka konfiguracija kad su dva planeta u aspektu sekstila - u ovom slučaju Merkur i Venera, a oba su u inkonjunkciji s trećim planetom - u ovom slučaju Mjesec, op.a.). Dnevno Svjetlo Sunce (predstavlja šefa države, op.a.) je u konjunkciji sa IC, a upravo to pokazuje britansko podrijetlo, naslijeđenu Aristokraciju i važnost povijesti kao takve. Nadalje u Astrološkoj karti UK "Bog pakla i mistike", planet Pluton je također jako važan. On unosi transformacijske promjene, ali je spor i podmukao. Već sam gore naveo kako postoji mogućnost velike izborne prijevare zbog tranzitnog Marsa koji na sam dan referenduma o Brexitu radi konjunkciju s britanskim natalnim Neptunom u Škorpionu, dok u isto vrijeme tranzitni "veliki egzekutor sudbine, učitelj Karme i Gospodar vremena", planet Saturn radi aspekt sekstila s Ascendentom UK, dakle karmički planet Saturn poput viteza u sjajnom oklopu ovdje vrši ulogu engleskog Svetog Georga, zaštitnika Engleske, no, ipak, retrogradni Mars u trećem dekakantu Škorpiona može djelovati Plutonovski na pasivno-agresivan i podmukao način. Treća dekada Škorpiona je karmička i ima kameleonsku pozadinu djelovanja (dakle, prijetvornost), pa se opet s razlogom pitam je li ovaj referendum prašina u oči narodu Ujedinjenog Kraljevstva i narodima Europske unije, a u cilju jačanja i najnovijeg pozicioniranja Ujedinjenog Kraljevstva u EU i u svijetu? Saznat ćemo večeras iza ponoći, a najdalje sutra ujutro u deset sati po lokalnom vremenu .



BREXIT



PROGRESIJE

Analizirajući sekundarne progresije u Astrološkoj karti Ujedinjenog Kraljevstva (karta dolje, op.a.), ono je u jakom položaju jer progresivno Sunce je na deset stupnjeva Lava, a to je znak vladanja i položaja šefa države ili pak položaja državnog suvereniteta. Je li to Sunce u Lavu predstavlja simbolički Kraljicu Elizabeth II. ili Torijevsku (Konzervativci, op.a.) Vladu koja nastoji da Ujedinjeno Kraljevstvo ostane u EU?
Naime, glasoviti konzervativni tabloid The Sun je prije nekoliko mjeseci donio vijest da Njezino Veličanstvo Kraljica Elizabeth II podupire izlazak iz EU, samo ostaje i dalje nejasno od kud The Sun - u takav zaključak? Njezino Veličanstvo, Kraljica Elizabeth II jest izjavila kako EU ide u krivom smjeru, ali to još ne znači da ona zagovara izlazak UK iz EU. Ili možda ipak zagovara?



Progresivni descendent (DC) koji u Mundanoj Astrologiji predstavlja otvorene neprijatelje, javnost i eventualna udruživanja je u konjunkciji s Merkurom Ujedinjenog Kraljevstva (1º 27 '), a koji vlada devetim Astrološkim poljem (stranci). Dolazak izbjeglica i azilanata iz područja sjeverne Afrike i Bližnjeg istoka u EU je i dalje izgledan, a brojna potonuća čamaca punih izbjeglica u Sredozemlju i ljudske žrtve nam govore i nešto o propagandi (Merkur) koja samo može služiti interesima EU.
Progresivno Sunce čini težak aspekt kvadrata s Marsom u osmom polju, a to predstavlja i dugu krizu u kojoj se nalaze strane banke, pa bi to moglo ukazivati i na nove financijske napetosti.



SOLARNI LUK - INTERNA SUDBINA UJEDINJENOG KRALJEVSTVA

Smjer Solarnog luka je jedna od najstarijih prediktivnih tehnika u Astrologiji. Solarni luk se definira kao razlika između trenutnog položaja Sunca i natalnog Sunca za bilo koji određeni dan. Dakle, u Solarnom luku Brexit-a, tj. SA Venera = UK Merkur (18 '). Merkur predstavlja u ovom slučaju migrante (9. polje) i samo-poništavanje (12. polje), a Venera je identitet i kultura (1 polje) i dug / kriza s EU (8. polje).  Također, početkom lipnja ove godine "skriveni prolaz" Mladog Mjeseca je bio na 14º Blizanaca i nasuprot Merkuru Ujedinjenog Kraljevstva (9. polje) te i to pokazuje koliko je važna današnja referendumska odluka.
Nadalje, SA Merkur = UK Mjesec (13 '). Mjesec (10. polje) je aktualni status Ujedinjenog Kraljevstva u svijetu. Opet Merkur ukazuje na strane interese, a također i na sebeuništenje, no za vjerovati je da Ujedinjeno Kraljevstvo na ovom referendumu neće samo sebe "vezati u čvor", već bi trebalo da Britanci sami ponište ove pogubne Merkurovsko-Mjesečeve utjecaje.
Teško je napraviti 100%-tna točna predviđanja jer ovi tranziti i progresije izgledaju teški i ne donose oslobođenje ni slobodu u pozitivnom smislu. Ovdje se više radi o pokušaju borbe protiv takozvanog "EU robovanja" i mnogi ljudi će se željeti hrabro oduprijeti tomu na današnjem referendumu, no, treba imati na umu i to da mnogi ljudi ne vole rizike, već vole održavati status quo. 

Nadalje, nakon nedavne smrti zastupnice britanskog Parlamenta, gđe Jo Cox, Plutonov utjecaj može samo još jače djelovati na Astrološku kartu Ujedinjenog Kraljevstva. Propaganda je izuzetno snažna i makjavelistička.

Najvažniji kozmički utjecaj na sam dan Brexita je progresivno Sunce koje kvadrira Mars: novčani pregovori s EU dolaze izgleda do samog kraja, a sam Mars u Natalnoj karti Ujedinjenog Kraljevstva simbolizira dug i bankare (8. polje) te pravila financiranja kod kuće (2. polje). Tranziti i progresije za planet Mars u UK horoskopu će aktivirati ove teme. Inozemna ulaganja su oduvijek imala utjecaj na bogatstvo britanske nacije, a jedno vrijeme egzistiralo je i Britansko Carstvo (danas je to Commonwealth) koje trguje po cijelom svijetu. "Bog rata", crveni planet Mars, tj. njegov utjecaj u Natalnoj karti Ujedinjenog Kraljevstva još je značajniji, jer Velika Britanija više nije nacija koja prvenstveno proizvodi, već se danas više oslanja na prihode od usluga u industriji. Usluge imaju tendenciju uvoza mnogo jeftine radne snage, a manje korištenja domaće radne snage, jer su stranci jeftiniji i pristaju na niže plaće za razliku od Britanaca. No, ukoliko dođe do zatvaranja vrata za jeftinu radnu snagu, to će sigurno dovesti do pritiska na gospodarstvo Ujedinjenog Kraljevstva, pa će, stoga, Britanci trebati ponovno pokrenuti obnovu baze za snažnu proizvodnju i biti samima sebi samodostatni, a to će potrajati. Naravno, to se vidi i iz Plutonovih utjecaja na Sjeverni i Južni Mjesečev čvor u Astrološkoj karti Ujedinjenog Kraljevstva - britanskoj konačnoj sudbini. Plutonov utjecaj je spor, ali temeljit. Isto tako, čini se kako Vlada želi brza rješenja, tako da bi sadašnja Konzervativna Vlada, tj. britanski premijer Cameron u slučaju da UK izglasa izlazak iz EU mogao predložiti kavnosti da podnese ostavku, ali na sljedećim izborima opet bi konzervativno-liberalna Vlast mogla biti izabrana i, dakako, obnašati tu istu Vlast, jer tranzit Plutona u Rx Ujedinjenog Kraljevstva spram Sunca je zanimljiva priča te se čini da se promjena već dogodila. 



ASTROLOŠKA KARTA EUROPSKE UNIJE ILI "NOVI PAD RIMA"?

Planetarni tranziti u Astrološkoj karti EU ukazuju na to da ako Ujedinjeno Kraljevstvo Velike Britanije i Sjeverne Irske odluči na Brexitu otići iz EU, onda taj događaj može pokrenuti domino efekt. To bi moglo biti nešto poput novog pada Rimskog Carstva. Naravno, postoje dvije Astrološke karte za EU, ova kad su uspostavljeni Rimski ugovori i ona nakon sporazuma iz Maastrichta. No, Astrološka karta EU Rimskih ugovora od 25. 03. 1957. godine je više simbolička i uklapa se u priču o možebitnom "drugom padu Rimskog Carstva". Tu, dakle, uočavamo retrogradni Mars u konjunkciji sa Sjevernim Mjesečevim čvorom (Zmajeva glava, op.a.) na  današnji dan 23. lipnja ove godine. Postavlja se pitanje može li to biti potaknuto na današnji dan? Po nekim Astrološkim naznakama - može (!). Čak i najnovija inkarnacija EU (Astrološka karta EU sporazuma u Maastrichtu - slika dolje) ima Stellium Merkura, Marsa i Plutona od 19º - 24º  Škorpiona.


Astrološka karta EU - Ugovor iz Maastrichta

"Bog rata", Crveni planet Mars vrši mogućnost izravnog praska i to u samom financijskom centru unutar EU, a to je - London. Sve je to toliko značajno pa je za upitati se bi li baš to mogao biti početak pada. No, javlja se problem glede definiranja radi li se ovdje o padu običnih europskih naroda ili se radi o padu oštećene EU? Europa je imala mnogo Carstava i civilizacija koji su započeli utakmicu s velikim namjerama i s uzvišenim idealima, ali onda su se ta carstva degenerirala kad su vođe postale pohlepne i počeli uvoziti više robova nauštrb domaćih ljudi kako bi ubrzavali gospodarski rast. To se događa obično kad Jupiterova ekspanzija donosi gotov uspjeh doslovce na ruke, a prirodne zakone počne određivati Saturn koji treba postaviti određena ograničenja i nastalu trulež postaviti na pravo mjesto. EU društvo čak i ne treba nekakav poseban red, jer je već uređeno, ali iz dana u dan "luđaci" preuzimaju nakanu donositi odluke o nadirućim izbjeglicama i azilantima, doslovce. Nije slučajno da su baš Sirijska Arapska Republika i Islamska Republika Iran danas najviše na udaru od strane cionizma koji želi i sebe braniti od njih samih, no, te dvije zemlje su najmanje fundamentalisti islamskog svijeta (za razliku od takozvane Islamske države koja je na izdisaju, ali..., je li stvarno na izdisaju?) te imaju najjače veze s predislamskim kulturama koje su bile jedne od najnaprednijih na svijetu. Drevni Perzijanci (današnji Iran, op.a.) su bili strastveni Astrolozi, kao uostalom i Grci. Zajedno, bili su čuvari drevne mudrosti pohranjene u poznatoj nam biblioteci u Aleksandriji, u Egiptu. Perzijski Zoroastrizam ima mnogo veze s našim europskim paganskim religijama. Ako EU može ujediniti europske narode i države pod zajedničkom ljubavi na Zemlji, umjesto da bude podijeljena na frakcijske borbe triju monoteističkih religija kršćanstva, židovstva i islama, onda bi u tom slučaju Ujedinjeno Kraljevstvo i moglo ostati unutar EU, no, u ovom trenutku je Europa opsjednuta nekim vrlo opakim snagama i mnogim Britancima je pun kufer Europe i Kontinenta.



Astrološka karta EU (Rimski ugovori)

U dobu ovih aktualnih masovnih raseljavanja čitavih naroda trebamo imati na umu i to da je Astrologija dio ostavštine koja je do nas stigla od Grka i Perzijanaca. Astrologija nas povezuje s paganskim religijama starih, drevnih mudrosti koje su gradili megalite kao što su Stonehenge i piramide. U takozvanom "mračnom Srednjem vijeku" (koje nije bilo mračno, nego ga je tadašnja Crkva namjerno "smračila", op.a.) imali smo lomače i Astrologija je gotovo izumrla. Srećom pa ipak nije. Kršćanstvo kao vjera, čak i sa svim svojim manama je zapravo prikriveno klanjanje kultu Sunca. Ljudi današnjice se okreću od Crkve (ne samo od kršćanstva, nego i od islama i judaizma, op.a.) i uzimaju kozmologiju izravno od izvora. Ali, plutokrati pokušavaju tu činjenicu krotiti s još jednom od monoteističkih religija koja je danas najagresivnija, a to je islam. Kao i nekad i danas mazohisti okreću drugi obraz i bivaju i danas u nekim sredinama Bliskog istoka pribijani na križ, pa se postavlja pitanje radi li se o dragovoljnom samoubojstvu? Ne! Jer nade ima, obzirom da je Pluton uskrsli Bog (po nekima). Možda je ovaj današnji referendum nazvan Brexit početak tog novog procesa za UK, a potom i za EU u cjelini, vidjet ćemo uskoro.

Zato i sam predviđam kako su danas Britanci jako blizu tom novom procesu te će samo glasovanje na referendumu biti jako blizu odlaska Britanaca iz EU, što znači da bi Britanci mogli i otići. Pitam se jesam li u krivu?  Mislim da nisam, jer postoji i još jedna mogućnost. Iako je aktualni premijer David Cameron izjavio kako će UK postupiti po rezultatima Brexit-a, potoji velika mogućnost da će Britanci glasovati danas i za odlazak iz EU, ali oni i dalje ostaju u EU. A zašto? Zato jer Vlada Ujedinjenog Kraljevstva (po Zakonu EU, op.a.) nije dužna postupati po ovom referendumu.

Ipak, gledajući sve ove tranzite i progresije, ne mogu se oteti dojmu da građani Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske što god danas odlučili, ostali ili ne ostali u EU, činjenica jest da ni Ujedinjeno Kraljevstvo Velike Britanije i Sjeverne Irske, ni Europska unija nakon današnjeg dana više nikad neće biti iste. Naposlijetku, sutra je novi dan (!).

U Zagrebu, u dan pod vladavinom Jupitera, 23.06. Ljeta Gospodnjega 2016. u 23.35 sati

ASTROLOG THEO LJUBIĆ

Nema komentara:

Objavi komentar